Orchidea lámpák ősztől – tavaszig!

Orchideások gyakran tapasztalják, hogy a téli több hónapos szürke fényszegény időszakban,  szenvednek a növények. Többnyire virágzáskor, amikor a bimbók fejlődnek, akkor lényeges a megfelelő mennyiségű fény, mert különben a bimbók elszáradnak és lehullanak. Az alábbi képen látható LED növénylámpa piros és kék fényével biztosítja egész télen, hogy orchideáink egészségesek és hosszan tartó virágzásúak legyenek. A 15W fogyasztású LED lámpa 4 m2 területet világít meg.  Naponta legalább 8-10 óra használat szükséges.  A leveleket és virágokat nem égeti meg, mint a hagyományos növény izzók. A lámpa forgalmazója  a www.ledeslampa.hu webáruház.

Kattintson a képre a webáruházba való belépéshez.

Kategória: Orchidea | A közvetlen link.

Orchidea lámpák ősztől – tavaszig! bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. gessner szerint:

    Üdv!

    Két lepkeorchideámnak tönkremennek az új, levélzet alatti gyökerei, mielőtt megnőhetnének, vagy elérhetnék a talajt. Azoknak, amelyek már a föld alatt vannak, semmi bajuk, és a növény is szépen fejlődik ettől eltekintve. Mi lehet az oka? Ja, és a poszthoz… én akváriumhoz/terráriumhoz használatos fénycsövet használok(FloraGlo) és az is bevált.

    Előre is köszönöm, minden jót!

  2. Endy szerint:

    Szia!
    Olyan kérésem lenne, hogy mitől lehet az hogy lassan egy éve elvirágoztak az orchideáim és azóta se történt semmi. A tápoldatozástól szépen nőnek a leveleik, meg léggyökereket is növeszt, de más semmi nem történik. Valaki azt mondja hogy hetentei tápoldatozás kell nekik, valaki havit javasol. Mát nem tudom kinek higgyek. Valahol azt is olvastam hogy ha elvirágzik, visszább kell vágni a szárat. Megtettem, nem történt semmi. A másiknak a szára elszáradt, annál azt javasolták, hogy vágjam le, majd hajt újat pár hét alatt. Nem történt semmi. Légyszíves, adj valami tanácsot hogy virágozzanak az orchideáim! Előre is köszönöm szépe!

  3. zsanett0107 szerint:

    Sziasztok! Nekem is van 6 lepkeorchideám,már mindegyik több mint egy éve megvan.Nekem nyugatra néző ablakba vannak,ráadásul a radiátor felett.Egy kavicsokkal teli tálcán,amibe vizet szoktam önteni és a melegtől párolog,plusz mindennap lepermetezem őket lágy vízzel.Locsolni hetente vagy másfél-két hetente szoktam,ahogy igénylik,látni rajtuk.Tápoldatozni pedig csak havonta.Télen-nyáron hozzák a virágokat és az új virágszárakat.Elképesztően gyönyörűek.Csak azért írtam le ezeket hátha tudok segíteni valakinek..

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!