Hasznos látogatás a Fűvészkertben – kis kaktuszkert készítés 10 perc alatt.

Ezen a hétvégén 3 napos kaktusz kiállítás volt a Fűvészkertben. A kiállítás mellett, a helyszínen nagy vásár volt, ahol 150-200 Ft-tól lehetett kaktuszokat vásárolni. Az alábbi képen látható kis kaktuszkert 10 perc alatt készült el. (a 7 db növény volt 1200 Ft + kaktuszföld 200 Ft + bármilyen lapos cserép vagy üveg edény és apró kavicsok a díszítéshez)

A kiállítás alatt  mindegyik üvegház látogatható volt. Az orchideaházban,  szerencsénkre most sok növény virágzik és lehet több ötletet ellesni az orchideák tartásáról. Éppen a tegnapi látogatás alatt automatikusan bekapcsolt az árnyékoló alatt kifeszített ködösítő. Maximum 1 percig működik, óránként  1-2 szer, a hőmérséklettől függően. Persze csak szabadtérben vagy üvegházakban használható párásításra, mert a környezete is vizes lesz. Elkészítése egyszerű, mert a barkácsáruházakban minden eszköz beszerezhető hozzá. (Gardena gyártmány) Csatoltam néhány tegnap készített képet.

 

Kategória: Orchidea | A közvetlen link.

Hasznos látogatás a Fűvészkertben – kis kaktuszkert készítés 10 perc alatt. bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. csilla szerint:

    Szia! kb. egy honapja vettem pillangó orchideát és és megvevés után egy hétre rá ledobta az összes virágát a többi is ugyan is járt van ami a bimbokat is ledobálta!! ez mitöl van?? Ablakban van,tápoldatozom….!

  2. HP szerint:

    Kedves Csilla!
    A bimbóhullásnak nálam alapvetően két oka volt. Az egyik a fény hiánya. Írtad, hogy az ablak mellett vannak a növények. Az a tapasztalatom októberben még elég a fény, majd azzal decemberben lesz probléma. A másik ok, hogy kiszáradnak a növények. Nem szabad, hogy kiszáradjon a cserép, mert akkor is lehullanak a bimbók. Két locsolás között le szoktam szárítani a gyökereket, nehogy rothadás induljon be. Itt fokozottan kell figyelni, mert ha egy kis vízhiány is fellép, az már bimbóhulláshoz vezethet. Lehet még ok, a huzat is. Bár az is lehet, hogy nálad egész más oka van. Most írtam a blogomra pár cikket az orchideák tartásáról, saját tapasztalataimat. Esetleg böngészd át őket, és hátha rájössz, hogy nálad mi a gond: http://kaktusz-orchidea.hu/orchideaont.html

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!